РЕВЮ: „Сюжети“ – Любел Дякоf

Издателство: Фабрика за книги

Година на издаване: 2018

Брой страници: 79

Здравейте,книгохолици!

Знам от доста време не съм ви говорил за книги, но си имаше и причина. Преживях нещо в личен план, след което нито ми беше до книги, нито пък ми се пишеше в блога. Но важното е, че малко по-малко ще се опитам да се завърна, защото четенето и писането за книги ми липсват страшно много.

И така: Щастлив съм, че първото ревю след толкова много време, е на книга от български автор. Книгата, за която ще ви говоря се казва „Сюжети“ и е дебютната стихосбирка на младата авторка Любомира Видева, позната в интернет пространството под псевдонима Любел Дякоf.

С тази книга Любомира успява да разкрие душата си пред читателите. Без граници, без задръжки. Книгата е разделена на три главни части: Драма, Еротика и Трилър. Във всяка една от трите части, ние – читателите виждаме различни лица на авторката. Това ми хареса най-много, защото стиховете са коренно различни. Има разнообразие, а това е важно, когато се занимаваш с изкуство.

Ако ме питате коя част най-много ми харесва, то ще ви отговоря – Драма.Защото авторката там най-силно и ясно показва трудностите, през които е преминала; показва несподелената любов, споделената такава; показва, че изкуството живее и ще продължава да живее вечно, докато създателите му ще си отидем.

Книгата ми хареса доста, заради това, че авторката разказва истории чрез страниците на книгата си. И между тези страници има много болка.

Сюжетите на Любел са докосващ океан от емоции, страст, тъга, любов и какви ли не още чувства. Тях само авторката може да ни разкрие.

И едно от любимите ми стихотворения:

Рисувахме с пръсти
щастливите ни портрети,
но ти винаги
използваше тъмните бои.
Подари ми портрета ни
и ми каза:
„Чувствата ни не са вечни,
но тази картина е-
А знай, чувствата са,
като изкуството,
недооценени са приживе.“

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s