РЕВЮ: “Жената на прозореца“ – Ей Джей Фин

2223

Издателсво: Сиела

Година на издаване: 2018

Корица: Живко Петров

Стравици: 440

Здравейте, книгохолици!

Днес ще ви представя една книга, която наисттина ще ви остави без дъх. Книга, която си играе с  читателя както си поиска. Да си призная – посегнах към това четиво с малко недоверие, казвайки си, че няма да задържи много вниманието ми. Но книгата така те потапя в света на историята, че не можеш да я оставиш.

Книгата се казва ‘’Жената на прозореца’’, а авторът е Ей Джей Фин. Не бях чувал името на автора преди да хвана тази книга, но определено съм приятно изненадан от историята, която Ей Джей е успял да създаде. Тази книга е една от книгите, които те държат под напрежение с всяка прочетена страница.

Романът на Ей Джей Фин ни пренася в Ню Йорк, където живее младата Анна Фокс. Животът на Фокс е много обикновен – ежедневието й прекарано у тях. Тя обича старите филми и виното (наистина обича много вино и по специално – Мерло). Анна е затворена в собствения си дом, защото изпитва панически страх да излиза от къщата си или иначе казано – страда от агорофобия. Заради това тя се тъпче с много лекарства, които уж трябва да й помогнат да преодолее страха си. Животът около Анна Фокс кипи, а тя го наблюдава от своята къща, с помощта на верният й приятел – фотоапаратът. А Пънч е котката й, която винаги се мотае покрай нея. Това много ми хареса.

Истинската история на книгата започва, когато в съседната къща се нанасят семейство Ръселови – на пръв поглед щастливо семейство, но нищо не е такова,каквото изглежда.  Един ден от къщата на Ръселови се чуват силни викове.. И тогава всичко се преобръща.

Спирам да ви разказвам дотук, защото не искам да давам много спойлери, мога да кажа само, че трябва да дадете шанс на тази книга. И също така да проявите търпение, защото историята се развива малко бавно. Поне на мен така ми се стори докато четях.  Не знам дали успях много добре да преразкажа това, което се случва в книгата, малко е объркана. Но определено си заслужава, това мога да кажа без съмнение.

‘’Жената на прозореца” е страхотен трилър, който е написан леко, а страниците направо летят. С уникалната си история Ей Джей Фин успява изцяло да потопи читателя в света на Анна Фокс и нейната история.

Както казах – това е психологически трилър, който умело успява да си играе с ума на читателите благодарение на обратите, които има.

И помнете, че нищо не е такова, каквото изглежда. И че жената на прозореца винаги ще ви наблюдава.

 

 

 

 

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s