Книжни препоръки: Вечни книжни препоръки

222

Здравейте, книгохолици!

Днес ще ви представя 6 от любимите ми книги. Книги, които ще препоръчвам на всеки, когато ме попита какво да чете. Тази подборка на книги беше много трудна, но мисля, че наистина си заслужава всяка книга да бъде прочетена.

Нека да започваме:

  1. ‘’Брилянтните’’ – Маркъс Сейки – Това е книга, която се развива със скоростта на влакче на ужасите, уникално и същевременно много леко написана. Топ агент Ник Купър е част от организация наречена ДАР, имаща за цел да се бори с така наречените Брилянтни – хора с различни способности. Прочетете я, няма да съжалявате!
  1. ‘’Чернова’’ – Рандал Силвис – Книга, която ме накара да се влюбя в трилърите! Откакто я прочетох, все търся нещо подобно, защото историята наистина е пленяваща. Райън Демарко е ченге от отряд ‘’Д’’, което се е заело с нелеката задача да разкрие защо един от най-четените писатели е убил семейството си. Историята се развива бързо и страниците летят. Нямам търпение за следващата част от книгата.
  1. ‘’Къщата на езерното дъно’’ – Джош Малерман – Първата книга, която прочетох от Малерман и мога да заявя, че ми хареса. Джеймс харесва Амелия и Амелия харесва Джеймс, той се опитва да впечатли момичето и й предлага да излязат на разходка с лодка в езерото. Двамата откриват нещо мистично на дъното му, нещо, което става символ на тяхната бъдеща връзка.
  1. ‘’Целунат от Бога’’ – Явор Цанев – Сборник, съдържащ двадесет и два разказа в различни жанрове, но предимно има хорър. Няма какво да кажа – страхотна книга, заслужаваща вниманието на всеки фен на остросюжетните жанрове. Ако наричат Стивън Кинг “Кралят на ужаса“, то според мен Явор е “ Лордът на мрака“.
  1. ‘’Сияние в мрака’’ – Ханс-Оке Лиля – Това отново е сборник с разкази, посветени на 20 годишнината на един от най-големите сайтове, свързани със Стивън Кинг. 12 смразяващи кръвта разкази от автори като: Стивън Кинг, Едгар Алън По и още много други. Мисля, че книгата на Явор Цанев и тази, са напълно достойни да седят една до друга. Всеки почитател на жанра трябва да прочете тези книги.
  1. ‘’Кери’’ – Стивън Кинг – Първата книга, която прочетох от Кинг и много ми хареса. Кери Уайт е аутсайдер.Тя е едно от онези момичета, които всички обиждат, унижават и тормозят. Но всичко това се променя в нощта на бала…Тази нощ се превръща в кошмар за младата Кери.
Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s