РЕВЮ: “Брилянтните“ – Маркъс Сейки

Издателство: Ибис

Година на издаване: 2018

Брой страници: 448

Брилянтните

Здравейте,книгохолици!

Отново съм тук, за да ви представя една страхотна книга, от която останах силно впечатлен. Знам, че отдавна не съм се включвал с пост в блога, но причината за това беше именно тази книга, за която ще ви говоря днес. Доколкото разбрах книгата е начало на трилогия, така че вече нямам търпение за следващата книга.

Не бях чувал името Маркъс Сейки до момента, в който неговата книга не попадна в ръцете ми, а именно ‘’Брилянтните’’. Книгата е съвсем нова и излиза от издателство Ибис, под новият им инпринт ‘’Съвременни трилъри’’. Силно се надявам да продължават да издават книги под този инпринт, защото те стартираха удърно серията си със заглавието на Сейки.

Представете си един свят, в който човечеството е много по-развито от сега. Свят, в който малък процент от обществото притежава специални дарби от рода на четене на мисли, разпознаване на езика на тялото и още много. Свят, в който този един малък процент от населението, наричани още брилянтни, отклонения или абнорми, се бори за равентсво между нормалните и брилянтните. Но не всички от тези брилянтни са с добри намерения.

Агент Ник Купър от тайна правителства организация, наречена още ДАР (Департамент за анализиране и реагиране), се е заел със задачата да открие и убие един от най-големите терористи на Америка – Джон Смит, който разбира се, е брилянтен. Особеното при Ник Купър, е че той също е брилянтен и може да разчете всяка мисъл, всяко движение на хората, още преди то да бъде направено. Брилянтен, който е по петите на своя вид, странно, нали?

Първата стъпка към намирането и унищоването на Джон Смит, е Алекс Васкес – брилянтна програмистка, която може да разчете и създаде уникални по рода си кодове. Алекс е просто частичка от плана на Смит, тя може да проникне в системата на военните и  да пусне вирус. Но Джон Смит не спира само дотам.

Виждайки, че няма друг изход, Ник Купър отива при шефа на ДАР – Дрю Питърс и му предлага една безумна идея, която е единствинят начин Джон Смит да бъде спрян и да има едно по-добро бъдеще, както за децата на Купър така и за останалите. Предлага на Питърс да се внедри при Смит,да стане един от лошите. И да спре заплахата за Америка.

Ник Купър се превръща в обект на преследване. И после всичко, ама абсолютно всичко се преобръща.

Спирам дотук и оставям на вас да разберете останалото.

‘’Брилянтните’’ на Маркъс Сейки е един брилянтно написан трилър, който по скоро е психологически, отколкото трилър в истинския смисъл на думата. Хареса ми това как Сейки е успял да изгради героите в книгата. Хареса ми и това, че книгата ме държа под напрежение (особено към края). Нелекият обем на книгата ще ви накара да се потопите в история, която завладява читателските умове. Брилянтна е!

Реклами

Един коментар

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s