Мастилени чувства

Издателство: Гаяна

Година на издаване: 2018

Брой страници: 44

МАСТИЛЕНИ ЧУВСТВА КОРИЦА

Щастлив съм, че имам възможността най-после да говоря малко по-обстойно за новата ми книга!

Много съм развълнуван и трудно ще подбера необходимите думи, но смятам, че трябва да го направя. Книгохолия за мен не е просто поредния блог за книги, а много повече. Това място, което създадох ми е като втори дом. Тук аз мога да говоря за любимите си книги,без да се притеснявам от каквото и да било. Да, понякога имам притеснения за някои постове, но мисля, че всеки един книжен блогър има.

‘’Мастилени чувства’’ е книга, над която работих почти две години, защото този път исках да е по-качествено това, което ще предоставя на приятели, близки, роднини и като цяло читатели. Исках да накарам читателите да се замислят над това, което четат. Целта ми  с тази стихосбирка е читателите да надникнат в душата ми, както и аз в тяхната. А дали съм успял -това може да се каже само от тези, които са прочели книгата.

Всъщност цялата идея на книгата, е да представи света по един друг начин. Да, в повечето стихове няма рима, защото смятам, че е по-важно да изразиш себе си и как се чувстваш, отколкото да спазваш римата. Също така доста от стихотворенията се припокриват, но приемете тези стихове, като един общ цикъл от стихове.  Признавам, че някои от стихотворенията са мрачни, но мога да кажа, че това беше идеята ми. Исках хората да докоснат мрака, любовта, липсата от любов, страданието, раздялата.

Всеки човек претърпява своето развитие, ще продължаваме да се развиваме все повече и повече. Именно затова силно мисля и го казвам, че има какво да се желае от стихосбирката. Може би наистина трябва да послушам близките си, и да започна да пиша по-позитивни неща. И ще го направя.

Всичките стихотворения в книгата са писани в различен период от живота ми. Затова някои са по-мрачни и тежки. Ако сега бях започнал да подбирам творбите си за книжката, то определено щеше да има други неща. Различни. Но както казах – човек претърпява своето развитие. Всичко, което заобикаля  хората се променя, някои хора си отиват други пък – идват.

Въпреки всичко мисля, че книгата е изпълнила целта си – да вникне в душите на хората и като мастило, да разлее моята.

Много хора ми задават един въпрос, на който всеки път ми е изключително трудно да отговоря. Въпросът им е: ‘’Какво те вдъхновява’’?

Вдъхновението не е нещо, на което може да дадеш определение. Даже въобще нещо, което може да се опише с думи, то просто идва. Изведнъж. Връхлита те като ураган. Понякога сън не ме е хващало, докато не избистря главата си от идеи. Светът сам по себе си е вдъхновение, разбитото сърце, несподелена любов, загуба на скъп човек и още куп неща.

Другото нещо, което ме питат е ‘’Защо избра това заглавие?’’.

Всъщност не го избрах аз, а то мен. Една гласче вътре в мен ми подсказа, че това ще бъде, а ако трябва да бъда напълно искрен – работното заглавие, над което мислех беше ‘’Мастилени думи’’. Но след промених решението си.

Тази стихосбирка е плод на един общ труд. Тя нямаше да бъде реалност без огромната подкрепа на Явор Цанев. Колкото и добре да пише човек винаги се нуждае и от редакция. Винаги трябва второ око, затова поднасям и огромните си благодарности към Кети Илиева, която превърна книжката в точно това, което си представях. Сякаш и Кети, и Явор влязоха в ума ми и успяха да извлечат представата ми за тази книга.

Благодаря Ви, че за втори пореден път ми се доверихте!

Благодаря и на Вас, приятели! През последната година срещнах толкова приятели, че не мога да повярвам. И кой казва, че приятелство през интернет не може да съществува?

___________

Можете да намерите книгата във Фейсбук и Goodreads 

 

 

 

 

 

Реклами