За мен…

9165_1164242026954007_3954178612874381019_nКазвам се Кристиян Огнянов. Роден съм в град Русе през 1998-ма година.  Най-важното нещо, което трябва да знаете за мен е че обожавам света на книгите. Книгите за мен са щастието, което никой не може да ти даде. Ако ме питате за любим автор, ще останете без отговор, защото няма как да посоча. Обичам да чета това, което ми е на сърце, без значение от автора. Все пак голям фактор имат някои от българските автори, които ме накараха да се влюба в четенето. И те са: Eлин Пелин, Христо Смирненски, Пейо Яворов (донякъде), Димчо Дебелянов и други.

Имам честта да познавам и Явор Цанев, Иван Костадинов и още много добри автори, които пазят духа на българската съвременна литература жив.Мога да кажа даже, че в последствие Явор Цанев се превърна в любимият ми съвременен автор.

През 2017-та завърших Професионалната гимназия по Облекло и после се записах в университета в моя град – учих половин година и прекъснах, защото някакъв глас в ми казваше, че инженерството не е за мен. Сега се опитвам да се развия в областта на книгите. Вярвам, че човек когато има стимул и се бори за нещата, които иска – няма сила, която да го спре.

Когато бях в гимназията започнах да пиша стихотворения и сега се опитвам да се развия пробвайки все нови и нови неща.

Автор съм на стихосбирката “Буря от мисли’’, която е и първата ми творба излизала някога на хартия. В гимназията участвах и в литературни конкурси, от които  имам доста грамоти.

Накратко мога да кажа, че животът ми е преплетен с книги, четене и писане.

Реклами